Markus bil, ni vet, är trasig och därför lånade han sin grandpa's (minns inte om det var morfar eller farfar) bil. Detta slutade med att Frida fick putta bilen i staden efter att kopplingen hade pajjat.

Kajsa är tillbaka helt. Det har hon egentligen varit i 2 veckor nu men jag har varit dålig på att berätta det. Förlåt.

Lina gör ett besök i Sverige och sätter foten på innebandyplanen igen, för första gången på 3 månader. Besöket tar slut på söndag.

Klockan 18, fredag, är det julbord för ÖSK dam. Smaklig måltid på det!

Rönnby närmar sig

Idag vann Rönnby matchen mot Forsby. Detta resulterar att Rönnby nu är 2 poäng efter ÖSK med en match mindre spelad. I deras nästa möte står WSK för motståndet, men detta är inte förrän nästa helg.

End of update.

Sudden vinst

15 spelare, 3 kedjor och 2 målvakter. ÖSK var väl förberedda. Pressen skulle sättas, målen skulle göras.
Verkligheten blev något annat.
ÖSK tappar bollar efter bollar, passar fram, passar bak, passar fel. Detta leder till att Universitetet får ta ledningen i matchen. Det är Karin Ahnér som lätt får slå in bollen bakom Johanna Skogh, assisterad av Jenny Johansson.
2 minuter innan periodvila får Henke Rudin nog och tar en timeout.

Andra perioden såg inte ut att börja bättre för bortalaget då Helén Skymberg slår in 2-0, tid 03.27. Bara 3 minuter senare drar Universitetet till ännu mer och efter ett mål av Erika Stenbäck leder hemmalaget med 3-0. Det var inte förrän nummer etthundra, Kajsa Lihagen, slår in det första reducerings målet som ÖSK börjar vakna. Innan den sista periodpausen slår Sarah Sörman in ytterligare ett reducerings mål. Detta utan assist.

I tredje perioden kom det fina kvitteringslägen och det är Sarah Sörman som sätter ett. 3-3, 11 minuter kvar.
Det är ÖSK som håller i spelet och ett ledningsmål är nära hela tiden, men missar efter missar resulterar en sudden.
Som rubriken redan har avslöjat så var det ÖSK som plockade den sudden vinsten. Hannah Knifström stod för målet, Emma Haglund för assist, tid 2.22.

ÖSK har fortfarande en serieledning, men Rönnby har 2 matcher mindre spelade och Forsby har 1. Dessa två lag möter varandra idag klockan 12.00. En liten uppdatering angående den matchen kommer.

Så det gick

I lördags möttes de två topplagen ÖSK och Surahammar i en match som visades sig vara tuff. Tuffheten börjar redan när ÖSK blir nertryckta mentalt när de tvingas spela i gula tröjor.
Det är Surahammar som håller i matchen på hemmaplan, precis som taktiken var upplagd. Trots en del chanser slutar den första perioden 0-0.

I den andra perioden slår Lisbeth en av de finare bollar jag har sett, till Natahlie Quist som lätt lägger in den bakom Surahammars målvakt. Surahammar ökande därefter på ÖSKs ledning till 2-0 och det började visas sura miner bland hemmalaget. Men en halv minut senare får de in ett reducerings mål, tiden 8.53. Innan pausvila händer förfälligt lite.

Det är i tredje perioden som Surahammar tar tag i taktpinnen och slår in 2-1 efter 8.59. De tar sedan ledningen efter ett oturligt självmål. ÖSK tar timeout när det är två minuter kvar av matchen och Henka väljer att plocka målvakten. På grund av detta skapas en del kvitteringslägen men inget slutar i mål.
Slutresultatet blev 4-2, efter att Surahammars Stina Ojala slår in bollen i tom kasse.

Angående division två matchen dagen efter var det ÖSK som plockade 3 poäng och en fortsatt serieledning efter resultatet 11-4 mot H/M IBK. Tre målsskytt för dagen var Caroline Fagerström och Sarah Sörman plockade 4 poäng och klättrar sig närmare toppen i poängligan.

Farväl!

Alice Hollingworth avslutade i måndags sitt långa kapitel som en ÖSKare.
Den 18 åriga forwarden har gjort stora framgångar under åren och hon har nu beslutat att ersätta den svarta färgen med blått. Alice tid i ÖSK går inte att förklara med ord, bjuder därför på bilder från den senaste tiden och hoppas att de säger en del och säger rätt.

Vi önskar Alice all lycka och framgång i Kumla.

Grattis

Idag är det systrarna Haglunds dag.
Vi här på redaktionen säger grattis, vilket säkert alla ni andra också gör.

Angående Sörens klubba

Så, hur fan tänkte du?

Joo... att det ska bli ett POOOOOOW i hallen

Frågetecken..

Nee men ja tänkte inte riktigt.. ja tycker det passar utmärkt ihop de där färgerna faktiskt, skriver Sören och skrattar.

Så, är du färgblind?

Nej, ja ser alla färger man kan se.

Man kan säga att ja kan se färgerna, för ja ser att färgerna passar ihop medan ni tycker de ser förjävligt ut.

Du är en nivå högre upp än oss andra alltså?

Mm, ja så kan man nog säga.. att ja har de där lilla extra som ni andra inte har.

När man frågar några i laget vad de tycker om Sörens klubba får man responser som:
HAHAHAHHAHAHHAHAHA! Modemiss!! Den är jätte snygg.. INTE!

Notering!

Nu kan ni finna de ÖSKare som bloggar längst ner till höger på sidan.
Saknas din bloggadress så är det bara att säga till.

Maria Sandberg, vilken stjärna!

Idag gjorde Maria Sandberg debut som målvakt!
Vilka benparader!
Det är helt sjukt, man skulle kunns tro att hon föddes med en hjälm på huvet!

Vi på redaktionen kan inte göra annat än att applådera och ge "mental-five" till den nya stjärnan i målet!

Förövrigt vann ÖSK med 7-2 mot Askersund igår.
Och i lördags blev det 11-2 mot KFUM. Målskyttar och assistanser finner ni som vanligt på hemsidan. En ytterligare kommentar man kan slänga in är att vi nu har hoppat upp i serieledning i division 2.

Härliga helg, och vi ser appsolut fram emot nästa!
(Så att Cissi inte klagar, appsolut är ett medvetet stavfel)