ÖSK vs. Nora IBK

Matchen var kanske inte den bästa som vi lirat i våra liv. Men innebandy är ju alltid en glädje!
Vi spelade inte alls bra men det blev bättre och bättre ju längre in i matchen vi kom. Eller ju längre in i matchen vi kom så började vi sätta dit bollarna och göra något av alla de chanser vi fick. Något vi var näst intill urusla på i början.
Alla brände vi många lägen som, i vanliga fall, skulle vara givna för ett litet poäng för någon i laget.
Vi kanske spelade lite svårt, men bollen gick fram till en avslutare i alla fall, det vara bara så att det inte klaffa just där..

Och vi kan ju avsluta med att vi inte var fullt nöjda med dagens prestation trotts resultatet.

Matchen slutade 17-1 (4-0), (6-0), (7-1).

ÖSK tar med sig 3 pinnar från seriepremiären i div 3, det tar vi med oss! :)

Vilka som nätade, samt assisterade en nätning finner ni här.


Hälsningar från San Simeon

Andra sidan Atlanten berättade för mig att ÖSK vann med 17-1 idag. Ett klart godkänt resultat, men enligt Markus var matchen seg. Har inga kommentarer på det eftersom att jag är i Staterna. Ni som är jätte intresserade kan stiga in här, och läsa lite mer om vad vi gör, syrran och jag.
Tanken med detta inlägg var inte att göra reklam för den bloggen, utan att bara berätta vad som kommer att dyka upp här på bloggen när vi bloggmästare får tid.
Here is the list(ovich)

Linas avskeds intervju, skriftlig och eventuellt klipplig.
Truppnyheter, big ones faktiskt.
En liten krönika, eller vad man nu ska kalla det, som jag själv är sugen på att skriva.
Truppinfo.

Att detta kommer upp innan SM är inte så troligt, men under SM kan vad som helst hända.

Sen, eftersom att jag har koll, så kan jag berätta att det var Sofia Nyman som gjorde debuten i kassan, och det gjorde hon bra.


Familjen Skogh spatserar runt i US and A

För er som inte vet har systrarna Jenny & Johanna Skogh tagit en liten vacation till Förenta Staterna. Detta betyder alltså att till morgondagens match så har vi inte våran ursprungliga huggare som back eller våran fearless som vaktar vårat guldnäste. Men det ska lösa sig bra ändå! För tillfället är jag inte riktigt hundra på vem som ska göra sin debut i ÖSK tröjan, men mer info om det imorgon efter matchen då det är serieprämiär i division tre. Där Örebros stolthet möter Nora Innebandy klubb klockan 12.30 i Birgitta skolan. Be there in time, or commit a crime!

Varmt välkommna!

Extra extra

Inte någon ny nyhet så här på eftermiddagen, men bara ett liten påpekande, eller vad ni nu föredrar att kalla det.
Saken är i alle fall den att ÖSK dam har gått från 3 träningspass i veckan, till 4. Numera är det fys innan inomhuspasset på tisdagar. Har vi tur så kommer detta fyspass någon gång bestå av att hoppa runt på den röda mattan samtidigt som man spelar någon form av basket. För er utomstående kan jag säga att det är extremt jobbigt, men så kul som det kan tänkas bli.

Maat

Idag ska ÖSK dam gå på kostföreläsning, och det är inte vart som helst, det är i Adolfbersskolan som omväxling.
Kl. 18.00- ca20.30 ska vi vara där, och äta, eller bara tänka på mat hela tiden.
Fast jag tror att i huvudsak ska vi få lärdom om hur viktig maten är när man tränar!
Det är väldigt viktigt att man kommer. Frånvaro görs till den härliga Hagis.



Är det bara jag som reagerar på att vi kommer missa Andra Avenyn precis?
Det va det första jag tänkte på i alla fall...



Mouna i en nöt!

Lystring lystring, tänkte bara att jag skulle berätta att Mouna Diagne vill lägga Mattias Hallström på ett fat och hälla chokladsås på toppen!



Är de inte söta?


Attention please

Ursäkta Dröjsmålet.. Föjande spelare är uttagna till morgondagens match: Hannah, Alice, Carro, Kajsa, Johanna, Alexandra, Anna, Elin, Sarah, Malin, Matilda P, Amanda SJ, Maria. Samling kl 13.00 vid västra läktaren Behrn Arena. /Macke.

Kommentar: Smset skulle ha kommit vid lunch idag... Det måste ha varit en lååång lunch.

Helgen

Det blev inget live från Askersund och det ber jag om ursäkt för, men mitt mobila bredband är relativt borta så jag kunde inte göra så mycket. En sammanfattning ska ni däremot få..

Fredag:
Cupen började på fredagskvällen med en match mot Kumla. Det var en match som slutade 5-0 till bortalaget ÖSK, trots en svag insats från vårt håll. Det kan vara drygt att säga, men det var faktiskt Henke som sa det.. Fredagen bjöd inte på så mycket mer än så.

Lördag:
Till Askersund for vi. Vissa hade det skönt i stora bilar, andra satt inträngda i Markus "bil". Men fram kom vi, och putta slapp vi.
Lördagens matchspel inleddes mot Finspång. Där tar ÖSK ledningen 5.01 in i första perioden och fler kassar skulle slängas in. En okänd människa, jag minns alltså inte, spikar slutresultatet 5-1 till ÖSK. Denna match fick även Angelica besöka utvisningsbåset 2 gånger för otillåtet slag, och hon kallar Jenny för huggarn..


Den tredje och sista gruppmatchen spelades mot Karlskoga. Då gjorde Alexandra sin officiella comeback i ÖSK tröjan och i ÖSK målet.  Matchen började tungt, då ÖSK låg under med 1-0, och sedan 2-1, men lyckades sedan tagga till och vända matchen till en 6-2 seger. Anna Nyman stod för 4 mål den kvällen, och det gjorde hon bra. 
Efter denna seger var vi klara vinnare i gruppen och fick därför möta Rönnby i en kvartsfinal, en rysare till kvartsfinal.

Söndag:
Detta var nog helgens roligaste dag, inte bara för att slutspel är lite roligare, utan för att vi gjorde det hela väldigt bra utanför plan.
Dagen börjar dock med en olycka, då Matilda Pasanen trampar snett på uppvärmningen och får därför utgå från spel. Men Jenny Skogh hoppar in och gör det otroligt bra. Som jag tidigare nämnde så var detta en rysare till kvartsfinal. Den tog fart redan i första då Rönnby gör 1-0, men ÖSK vänder och tar ledning med 2-1, en ledning som de håller enda till slutminutrarna i sista perioden, då Rönnby får in ett kvitteringsmål som leder till förlängning. Efter 3.53(?) minuter in i förlängning för ÖSK en kontring, det är den omskolade backen Emma Haglund som springer upp mot det offensiva, finner Lina med en klockren pass, som i sin tur får göra ett vackert mål samt en utomordentligt fin målgest. ÖSK var klara för semifinal!

Promenaden innan semifinalen var en aning skoj. Det var Rönnby krig, nej förlåt, rönnbär krig, som stod på schemat och Elin stod för offret. Den hetsiga ryssen höll sig faktiskt väldigt lugn medan rönnbär flög på henne från höger och vänster. Ett bra sätt att fördriva 30 minuter på i Askersund.
Väl dags för match var det Sandared som stod på den andra halvan av planen. ÖSK's 3 femmor levererar på sitt sätt och tar hem semifinalen med 5-0 och bristerna börjar minska en aning.

Efter matchens slutsignal var det bara att ladda om och återigen bege sig ut på promenad, denna gång var rönnbär förbjudet att använda. Vissa använde då istället vatten, Johanna Skogh råkar vara en av de.

När domaren blåser igång finalen är det nervösa ÖSK fötter som släpper in matchens första mål, 1-0 till Skövde, men det var inget resultat ÖSK skulle nöja sig med. För i matchens första powerplay tar Hannah Knifström tillfället i akt och lägger upp bollen lite iskallt i kryssribban, detta efter ett pet av Sarah Sörman. Pausen kommer och den sista perioden blir mållös. En sudden förlängning väntade och Lina Sandmark får göra det igen, avgöra matchen. Dock så noterades Anna Nyman, som egentligen stod för assisten, för det målet. Anna Nyman blev också matchens lirare samt ÖSK's främsta målskytt.


Skribent: Johanna Skogh


After work

Då var denna cuphelg över(sammanfattning kommer), och ett guld måste ju firas, vilket det gör på bästa sätt där Henke bjuder..

Notera! Knifström har byxor på sig..

För oss som inte läser våran mejl.

Viktigt! Vi från ledarstaben har skickat mejl till er ang helgen. Vänligen läs detta så snart som möjligt samt svara på det som en bekräftelse. Mvh Macke

Kommentar: Ojoj, nu har knarkus gått från Markus till Macke. Är det bara jag eller har ni också märkt förändringen? Vill också tillägga att det var smart utav mr. Markus att skicka ut ett sms angående mejlet, annars hade jag och såväl många andra i detta lag aldrig läst det. Sweet!

Kick some aaasses tomorrow!


Toolbag!

Jää, idag fick vi de nya väskorna för säsongen!
Väldigt najs, de känns lite klumpiga, men jag tror att man vänjer sig väldigt fort!

Förövrigt så hörde jag att vi är det första laget i Örebro som har ett tryck med stadium och deras nya skrift/logga eller vad man ska säga.



Inte ett steg efter om man ska uttrycka det så!
Cup imorn, TAGGA Booojees!

Solfjäderstaden- ÖSK

Nu äre match referat som gäller, okej, det kommer inte bli långt. bara några få viktiga detaljer.
Domaren vågade inte riktigt blåsa i pipan, skulle bli fler utvisningar både från vårt lag och de andra!
Kanske har svaga lungor, vad vet jag?

Mål ett görs av Kaj, assisten är oklar.
Mål två görs när Angelica snabbt vänder upp på centern Sören som direkt spelar upp på en skrikandes Alice, som spikar 2-1
Mål tre görs av Hannah när bollen studsar hej vilt framför kassen, för där var hon med klubban och bollen ville inge annat än in.

Sen gör även Solfjäderstaden mål, 4 stycken närmare bestämt, ett var en indianare, men det gör inget. Det är inte resultaten som är det viktigaste, och för de som inte redan har listat ut så slutade matchen 4-3 till hemmalaget.
Men ÖSK rycker sig i kragen och ska nu till helgen göra sitt bästa för att inleda segersviten.

Tränarnas perspektiv på matchen finner ni på vår hemsida.

Kajsa von Humoristen

Jag må tacka ÖSK för att vara världens bästa lag.
Detta sms fick man idag:
"Ikväll är det klädutprovning för ÖSK dam. Kan ni inte komma måste ni kontakta någon som kan bestämma storlek åt er. Nyp i stjärten / macke"

Okej, tänkte jag, nu tar Markus i lite för mycket bara för att det ska hamna på bloggen och det kändes faktiskt lite olämpligt. Men dryga 10 minuter senare, om inte mer, får man återigen ett sms:
"Jag tar på mig avslutningen på tidigare sms / kajsa".
Jag antar att varenda spelare i ÖSK  andades ut. Mycket humor i det, tycker jag personligen, Markus gillade det dock inte, men vad gillar mannen?

Veckan

För de som inte vet så är det ingen träning på måndag. Detta beror på att vi ska få en dag ledig denna vecka, men fys slipper vi inte. Utan vi börjar träningen 18.45 på tisdag för att köra lite styrka, därefter går vi in i hall.

På onsdag kör vi till Motala för match mot Solfjäderstaden. Då har faktiskt ÖSK en revansch att ta, då det förra gången blev 1-0 till hemmalaget. Det var även då brandlarmet gick då hälften av truppen stod i duschen.

Torsdagen erbjuder en rutinerad träning 18.30 i Birgitta och på fredag är det dags för cupstart! Första matchen startar 22.00 och den är mot Kumla. Cupen fortsätter på lördagen och eventuellt så spelar vi slutspel på söndagen. Det kommer att bli live från Askersund under hela lördagen, möjligtvis så kommer det skrivas från andra ÖSK spelare..
När vi spelar kan du se på vår hemsida, eller så lägger jag helt enkelt upp det här.

Allt för denna söndag, innebandyfria söndag faktiskt.

Köping- ÖSK

Matchen dåra.

Vi spelade mot Köping, Mycket bra insats av alla i laget! Som vanligt när man möter Köping så får många spelare besöka utvisningsbåset, denna match var inget undantag. Själv har jag dock inte varit med om så många utvisningar på länge! Och tro mig, om det hade vart två dommare skulle det bli fler som fick sitta i det där båset!. Vi tänker inte gå in så mycket mer på matchen, utan spar alla uppsatser till seriestarten.
Men 6-5 till hemmalaget, trots en mycket bra insats av bortalaget.
Nu till en annan del av Köping..

Inställd

Ni såg rätt, matchen på söndag är totalt inställd, vi vet att många var grymt taggade på denna match. Men vi får istället ge allt vi har på lördag, det är då vi möter Tobbe & Co!

De ställde in pga att de var för få, bara 6 spelare på senaste träningen, de har ingen stor trupp på söndag alltså.
Kanske är lika bra att ställa in då, precis som Åsbro Magic.
Obbe!
De som bara skulle spela mot Ludvika och istället kan spela på lördagen, vänligen kontakta Markus Eriksson!!! 

Bortamatch!

Det är nu allt börjar, Alla härliga Träningsmatcher..
Denna helg beger vi oss, mot andra sporthallar!!

Lördag: Salming 9.30 Birgittaskolan, vi ska lira mot det härliga gänget Köping.
Får se om vi träffar Tobbe och hans gäng! Något man alltid hoppas på!

Söndag: Salming 10.00 Birgittaskolan, Denna dag ska vi åka lååångt. Vi ska till Ludvika, och sporthallen heter så fyndigt som Ludvika sporthall!

Båda dessa lag spelar i Divition 1, och vi ska göra allt för att besegra dem!
På återseende!

Lagbild

Bilderna rullar in väldigt segt. Just nu väntar man på bilderna från tränare, dvs i stort sett alla bilder.
Men tänkte inte dra ut så mycket mer på tiden och kommer därför slänga in kickoffen i lite etapper, detta är den första.

Här ser vi då alla lagen som var ute på stan, räknade broar, tog kort i skyltfönster, tiggde varor,
räknade ränder på svampen, åt korv i Karlslund, underhöll i Hästhagen och pandlade kanot.


Tonight!

Ikväll är det träning i Sörbyhallen kl.20.00-21.30 som gäller.
Inneskor, uteskor samt klubba medtages.
Frånvaro meddelas som alltid!
Mvh Markus.

Kommentar: Mördarpass i sörby är vad som gäller, ses vi eller ses vi?

Bilder, tack

Angående vår kickoff dag i lördags, så behöver jag lite bilder innan jag kan blogga om det.
Alla som har några på sin kamera, lägg till mig på msn([email protected]) så får vi skicka och trixa lite där.
Sen kan man ju också påminna Markus att ta med sig skivan med videofilmerna, så det också kommer upp på nätet.

Over and out.

RSS 2.0