Köping- ÖSK 9-7

Förr eller senare skulle denna dag komma, det visste vi alla. 2 dåliga perioder resulterar en seger till tvillingarna Lindgren och deras Köping. Men trots en bruten segersvit är serientvåan inte ens i närheten av att sniffa på serieledarna. Mer än så tänker redaktionen inte referera.

Gå rak i ryggen, käre ÖSK. Håll huvudet högt. Det är fortfarande en ära att få vara en del av er.

Segersviten icke bruten

ÖSK fortsätter att plocka pinnar. Denna gång skedde det när Nykvarn var på besök i Örebrostad. Hemmalaget började matchen på 2 femmor och kanske var det anledningen till att ÖSK får den bästa starten på länge. Trots övertaget bollinnehav är det dock Nykvarn som gör det första målet. Perioden igenom bränner hemmalaget många fint, extremt fina, lägen men med 40 sekunder kvar bestämmer Anna Nyman sig för att göra något åt måltorkan och placerar bollen fint bakom Nykvarns målvakt. Precis när slutsignalen ljuder gör även Fanny Schulstad 2-1 och hemmalaget får lämna planen med en ledning.

Andra perioden tar fart och ÖSK likaså. Linn Eriksson gör 3-1 och sedan 4-1. Sen är det dags för Anna Eklund att göra sitt första mål i ÖSK tröjan. Målet görs 14.14 och assisten kommer från Kajsa Lihagen. Innan perioden tar slut reduceras Nykvarns Sara Ledstedt till 5-2.
Noterbart är att även Matilda Pasanen får göra sin debut i division 1 denna period.

Tredje och sista perioden slutar 3-1 till ÖSK.

Division 3 laget spelade match mot H/M i söndags. En match som ÖSK vinner med 9-4. Cecilia Jinghede är glödhet i matchen och gör 3 mål och 1 assist. Resultatet resulterade att även de är obesegrade med 5 vinster och 1 oavgjord.

Sofia fortsätter att plocka poäng

Matchen mott Schweiz slutade med hela 15-0 till Sverige.
Sofia noterades i protokollet hela 4 gånger, varav 3 mål och en assist.

Nästa gång de står på planen är imorgon klockan 10.00 då Finland står för motståndet.

Euro Floorball Cup

Imorse spelade Sverige sin första match mot Tjeckien. Det var en match som slutade 13-1 till det blågula laget.
8 minuter in i andra perioden såg Sofia till att även bli den första ÖSKaren från damsidan att plocka poäng i en landskamp. Detta gör hon genom att sätta dit 8-1 målet utan assist.

Nästa match spelas imorgon klockan 9.00 mot Schweiz. Vi önskar henne och det resterande delen av laget lycka till!