Johanna Skogh- Inflammation i någon muskel Hannah kan namnet på(Nacke, axlar och lite till)

Vår sjukgymnast Tomas Lihagen, rehab center, kommer nog ha fullt upp ett tag framöver..

Så här i slutet-av-oktober-tider tar ÖSK dam vara på tiden och tar ett lagfoto!

Music

Även fast Angelica slet hårt med skivan vi hade i helgen, så var det mesta såååå säsong 07/08. Därför fixar jag ihop en ny, men av gamla erfarenheter så vet jag att ni är väldigt kräsna. Därför ger jag er nu tillfälle att önska låtar som ska peppa igång oss denna säsong. Släng bara in en kommentar, så slänger jag in låten på skivan.

ÖSK- Rönnby

Målet stod klart för ÖSK när de klev in på planen. Det var seger som gällde och inget annat. Det var dags att hitta den formen vi en gång har haft, och visst visade vi förbättring.

11.24 in i den första perioden tar ÖSK ledningen genom nr 19 Linn Petterson, som assisteras av nr 16, Hannah Knifström. Ledningen blir dock inte långvarig, för 2 minuter efter kvitterar Rönnbys nr 18 Emely Scheer och efter den kvittering sker inte så mycket mer.

"Första perioden bjuder på fina uppspel längst kanten, precis som det ska vara. Vi hade det mesta spelet och Rönnby får in ett tur mål", säger en skadad Alice.

I den andra perioden börjar Rönnby pressa på lite mer och de tar allt mer tag i spelet. Men det är ändå ÖSK som återigen tar ledningen. Detta efter en brytning av Pasanen, som släpper bollen upp till Linn, som därefter slår en klockren pass nr etthundra, Kajsa Lihagen. Tiden var 08.07. Vi uttökar sedan vår ledning till 3-1, genom ett mål av Anna Nyman. Assisten kom från Emma Claesson, tid okänd.

"Linn gör en grymt bra match, det kan man redan konstatera", säger Johanna.

I period 3 börjar ÖSK slarva och enligt seket så ser det inte bra ut.
6.52 får Rönnby in ett reducerings mål av nr 8, Sophie Ågren. Det tar ytterligare 10 minuter innan ÖSK återigen får grepp på matchen, men Rönnby har en vass målvakt i målet som står för ett x antal fina räddningar. Men med 2 minuter kvar av matchen plockar de ut henne och tar inte in henne när ÖSK får ett frislag på offensiv planhalva. Detta resulterar att Hannah lätt kan skjuta in en 4-2 ledning till ÖSK, som även blir slutresultatet.

Tredje gången gilt

Idag, måndag, säger vi för tredje gången att det är dags för lagfoto. Denna gång hoppas vi att håret inte är fixat i onödan.

ÖSK vs. Kumla

Matchen mot Kumla såg ut att bli en seg historia, första avblåsningen kom efter 3.53, andra efter 5.38.
Därefter började det komma fler avblåsningar allt oftare. Och efter den 4:e avblåsningen kommer den 5:e.
Denna avblåsning är inte vilken som helst, det är den då ÖSK går in och gör det första målet i matchen. Det gör Kajsa Lihagen som blir Assisterad av Michaela Rynning. Kajsa gör sig hörd genom att skrika "MITTEN", dock inte viket skrik som helst, hon gör en bra insatts som Markus under några hundradelar. Vilket betyder att hon fick ett litet målbrotts sound. Det tar vi med oss.

Andra målet görs inte långt efter av Nathalie Kvist och Cecilia Jinghede. Bra lir mellan spelarna som gör att det ser ut som ping-pong. Bollen slinker till slut in mellan målvakten och stolpen. Bra.

2-0 efter föörsta perioden
-Jag tycker att vi har ett bra lir! säger en glad ÖSKare i den första period pausen

Nästa period börjar och efter 5.05 har Kumla Inte bara reducerat, de har till och med kviterat. När de gör mål kan man tro att EMD är på besök, ett sånt härligt glädjeskrik går genom hallen.
En minut senare tar ÖSK ledningen igen, och den tappar vi inte.
Matchen slutar 7-3 till ÖSK.

nått vi vill poängtera är att Cicci även gör en bra insats som sportkommentator under matchen, den bästa vi hört på länge!

Helgen

Söndagens matcher får inga uttalanden, och det får ni tolka hur ni vill.

Update

Som de flesta vet äger Pernilla ett så kallat cp knä. Det är tydligen minisken och korsbandet som spökar och läkaren uppskattade att Pernilla kommer vara borta från spel i cirka 1 år. Efter dagens besök på rehab har det däremot kommit nya besked som berättar att Pernilla kan börja spela igen så fort hon själv litar på sitt knä.

Även Malin har råkat ut för någon slags skada. Men eftersom att läkaren bröt på något konstigt språk, hade hon svårt att uppfatta vad det egentligen var.

End of update.

ÖSK- WSK

Period 1:
Det tog 13 minuter och 36 sekunder för ÖSK att spräcka matchens nolla och detta sker genom nummer etthundra, Kajsa Lihagen. Hon assisterades av Sören, som agerade forward denna match.
5 minuter och 2 sekunder efter det trycker Hannah in 2-0. Noteras för assist gör Kajsa Lihagen, men vi på läktarplats tyckte att även Sören skulle få noteras. Så snyggt var det.
Inget mer speciellt händer under den första perioden som slutar 2-0 till ÖSK.

Period 2.
WSK börjar trycka på och hindrar ÖSK att göra några mål i denna period, men de lyckas inte heller göra några själva.
En väldigt ointressan period, däremot en rolig periodpaus, då Mouna börjar dansa och Ryssen börjar måla.

Period 3.
Det hinner inte ens gå 20 sekunder in i den sista perioden förrän Sören trampar sönder bollen och domaren måste stoppa spelet. Ny boll kastas in och ÖSK gör mål 3.22 genom Kajsa Lihagen. Jag tittade bort just då, men enligt folk runt om kring mig gjorde hon en "Kajsa". Assisten kom från, återigen, Sarah Sörman.
7 minuter in i denna period börjar Henke klaga på domaren, ack ack, han som hade klarat sig så pass bra.
2 minuter efter det gör Sören ÖSK's sista mål, efter en pass från Kajsa. Minns inte målet nu, men då hade jag skrivit att det var förjävla snyggt, och jag tror på de orden.
Wedevåg råkar ut för matchens enda utvisning, 2 minuter för upprepande förseelser inom laget. Nu kunde ÖSK ta chansen och göra ett mål till. Jag ville se bullen, men istället fick ÖSK smaka på bullar, andra bullar. För WSK's Sandra får bollen och är ensam mot målvakten Åsa, vilket slutar med att Wedevåg reducerar till 4-1, tid 16.47  Detta visades sig också att bli slutresultatet. Noterbart är väl också att Elin Heimer, äldst i laget, frågar om krocka stavas med ck.

SM Del 3

Period 1

Vill förövrigt meddela att Matilda Hilmersson kunde inte spela förra matchen eller denna pga feber, detta betyder att Michaela Rynning tar hennes postition som högerback. Mica har tidigare spelat back i KFUM, och är bekant med platsen någorlunda väl.

Nu är det dags för ÖSK för sin sista match, där motståndet är Kumla. Det är väldigt tajt och den här matchen är den matchen som gäller.
Efter 21 sekunder fick Kumla utvisning, för fasthållning.

VI är 11.30 in i matchen och fortfarande har ingenting hänt, men båda lagen har sina chanser och man sitter på helspänn.

Vi fick en utvisning, Angelica drabbades för otillåtet slag. Ingenting hände, Kumla hade sina chanser men vi höll våran box tät. När Angelica kommer in, drabbas Kumla för en utvisning, 19.27 i matchen. Detta betyder att vi har chans att lägga in bollen när vi är i numerärt överläge. Första perioden avslutas 0-0.

Period 2

Powerplayet avslutades lottolöst för ÖSK, och därför blir det ännu mer kamp.  7.53 in i andra perioden så drabbas Kumla ytterligare av en utvisning, denna gång var det för otillåten trängning på miss Hollywood. Åter igen så tar man inte tillfället i akt, utan fortfarande står det nil, nil. Men fortfarande så har båda lagen många chanser och skulle lika gärna kunnat slänga in några bollar in i kassen. Men ÖSK ser väldigt trötta ut, och det förstår man när man inte har någon som kan avlasta.
17.50 i matchen står det fortfarande 0-0. Vi väntar med spänning på hur det ska gå.
18.47: Time Out - ÖSK.
Matchen slutar 0-0 som ni kanske hade kunnat gissa er till. Vi är besvikna eftersom vi inte kommit vidare, men är ändå nöjda över våran insats. Härligt jobb tjejer, det var kul att följa er!

Detta var allt från oss i ÖSK redaktionen, jag vill här med tacka de följande som har medverkat i denna produktion

What's new

De flesta vet väl redan nu att vi har fått ännu mer tillskott i familjen ÖSK. Det är efter att KFUMs damlag har lagt ner som 6 spelare har valt att gå till oss. Följande spelare har anslutit:
Åsa Cading, Målvakt (som vi tidigare nämnt)
Kajsa Andersson, Back
Natalie Kvist, Back,Center
Lisbeth Samuelsson, Back
Emma Claesson, Center
Susanne Falk, Forward

Vi hälsar alla dessa varmt välkomna till ÖSK.

SM fortsättning

Pga tekniska fel kunde jag tyvärr inte blogga.

Match nummer två gick inte lika bra som den första. I den andra matchen mötte vi Rönnbys junior lag, där vi tyvärr förlorade med 4-2. De som gjorde målen....

De tekniska felen tog även bort resterande inlägg. Matchen nummer tre, mot Per Ols United, slutade 4-1. Noterbart är att Johanna gör premiär i andra perioden och Michaela spelar back efter att Matilda har avslutat turneringen på grund av sjukdom.

För tillfället är det lunchrast och om 1 timma är det en avgörande match mot Kumla som gäller.

Forwards: Kajsa & Alice/Rynning

Extra Målvakt: Johanna Skogh (Hemkommen från andra sidan Atlanten)

3.23 in i matchen gör ÖSK sitt första mål genom Anna Nyman, ganska snyggt. Hon var lite i skuggan av höger stolpen och trycker in den på volly från Caroline Fagerström. Vi har spelet ganska mycket och pressar KFUMs backar bra.  ÖSK får frislag utanför målområdet, Matilda P passar Kajsa och mål blir det. Tiden har jag tyvärr glömt bort. Caroline Fagerström rundar KFUMs mål lite lätt och trycker in den i höger hörn, med pass från Anna Nyman, tid 13.36, sekretariatet säger att det inte var någon ass, men jag såg och jag vet. Mica passar Sören, och återigen mål för ÖSK, tid: 16.09.
Ställningen inför period två är 4-0 till ÖSK's favör.
Periodpaus

Period 2

Femte målet görs av trixarn själv, miss Hollywood, åter en volly, eller som på svenska; en studsande boll. Assen kommer från the lady with the two 0's, miss Lihagen. ÖSK får det lite kämpigt i sitt målområde och jag tror att Sofia får göra en väldigt sjysst räddning. Men hon håller det lugnt. Mål görs genom Hannah Knifen, och fick ass av Snyman herself, tiden hörde jag inte och just nu känns det oviktigt, för det här börjar likna matchen i birgitta skolan, när någon mystisk person stänger av strömmen och vi får avbryta matchen, hoppas att det inte blir något liknande. Mål nr 7 görs av Ligahen, med pass från Sören, tid 16.30 har jag för mig. Ungefär en halv minut efter får KFUM en utvisning, det var otillåten trängning, detta betyder powerplay. Tyvärr så funkade det inte denna gång men vi hade fina chanser och ett bra flyt på bollen. Som Henke brukar säga, vi lät bollen göra jobbet. Och med det säger jag att matchen är slut, vi vann med 7-0, och ingen hade stängt av strömmen, det tackar vi för och tar med oss till nästa match!

Vi tar en ringcheck på den! // Gasellen.

Seriepremiär!

Eftersom att Johanna inte är hemma och kunde ens se de nya vattenflaskor vi fått så kan hon inte skriva ett matchreferat.
Och om man klickar här kan man läsa ganska mycket om matchen i helhet ändå, man kan till och med läsa vilka kedjor vi lirade. Även fast vi böt lite under matchen. Jag har för mig att Kajsa lirade lite med Carro ett tag.

Nya mtachställ, eller jaa tröjan ijallefall..
Hade fått lite fel storlekar på shortsen, bara str M, låter inte så stort i vanliga fall, men dessa är mer än extrema!
Alltså, enormt stora! Därför körde vi på de förra shortsen idag.

Första förlusten

Det visade sig att den första förlusten skulle komma tidigt för ÖSK i år. Den starka truppen på 9 utespelare kunde inte stå emot Skälbys motstånd och matchen slutade i en 3-1 seger till hemmalaget. Men det är bara bita ihop och ge gärnet i dagens match mot Forsby i division 2.

Welcome

Här kommer en liten tidigare update än väntat. Meningen var ju att allt skulle komma när familjen Skogh åter var på svensk mark, men jag känner att detta måste berättas nu.

ÖSK har nu förstärkt kassen ytterligare. Det är den forna KFUM målvakten, Åsa som har gjort rätt val här i livet och skrivit på för ÖSK. Vi i bloggkommitén hälsar henne välkommen, eller welcomen som man säger här på andra sidan Atlanten.

Mer update och smaskigheter är på ingång.

Ps.

Jag kom på nu att vi mötte Skälby förra säsongen, i Jolly Cup, det var ju Skälby Sharks. Vi vet ju hur det gick tjejer!

Ds.

Mama said knock u out!

Två matcher i helgen, gött mos! Imorgon (Lördag) Divison 3 mot Skälby, de har säkert ett bra Skäl till namnet. Matchen är iallafall en borta match i S:t Illian Skolan 13.30. Tyvärr är det dåligt med folk till lördagens match och vi vet än så länge inte så mycket om Skälby, så vi får se hur det går.
Söndagens match är serieprämiär för division 2, mot Forsby på hemmaplan kl 12.30! Då laget är mer utfyllt och vi hoppas på det bästa resultatet, vi har mött deras junior lag förra säsongen där vi har vunnit med både 3-2 och med 9-0. Vi hoppas på det bästa resultatet från våran sida nu när laget är mer utfyllt.
Tyvärr kan vi ju meddela att Sofia Nyman som stod förra matchen tyvärr kanske inte kan vara med imorgon, så vi får se vem som får stå, återigen.

Men som en vis man sa: "Mama said knock u out!" Så det är precis vad vi ska göra.