Vändningen i Ljungsbro!

Kl.09.45 vaknade jag imorse. Kroppen var otroligt sliten, som att det var jag som hade spelat matchen och bidragit spelmässigt till den där fantastiska vändningen kvällen innan. Halsen ska vi inte tala om, så här förstörd har den inte varit sen bragden i Hagfors i våras.

Till gårdagsmatchen då! Svartvitt inleder svagt i första perioden och släpper till alldeles för mycket, man är helt enkelt inte på tå. Linköping får rulla boll och gör det bra. Ställningen i paus är 4-1 till Linköping eller Bergs IK...eller?! Vi hälsades i alla fall välkomna till match av Bergs IK, det stod väldigt tydligt på en av banderollerna. Under pausvilan tar Henke ton och förklarar på ett väldigt tydligt sätt vad det är som behöver förbättras i vårt spel om detta inte ska rinna iväg målmässigt för våra motståndare. Vårt mål i perioden görs av Atterfors.

I period två börjar svartvitt få ordning på grejorna och reducerar Linköpings ledning till 4-2 genom mål av Carro, på backhand. Strax därefter utökar dock Linköping sin ledning till 5-2, ett resultat som står sig till periodpaus nummer två.

I den tredje perioden sätter svartvitt full fart framåt, press på backarna och mycket bollar i boxen. Detta ger resultat en bit in i tredje. Svartvitt reducerar, kvitterar, tar ledningen och vinner matchen med 7-5! En fantastisk laginsats där vi kämpar enormt, vi ska bara vinna matchen!

Godbitar att ta med sig från matchen och efterspelet därefter är bl a. Atterfors 4 mål, Krillas 2 mål och Johannas nästintill sömniga tredje period då det inte hände mycket kring ÖSK-kassen.

Carro Fagerström, vad ska man säga..att hälla handsprit på en brännskadad hand kanske inte är helt hundra=)Carros kommentar om bloggaren kommer också gå till historien.

Johan Svensson är numera bokad till alla våra bortamatcher, han var med om bragden i Hagfors och han var på läktaren i trånga Ljungsbrohallen igår. Linn, jag räknar med att du styr upp det!=)

Jag själv tar med mig alla de glädjeskutt jag fick göra under matchens gång, tack tjejer! Tack för att ni levererar!

Ett två ÖSK!

//Macke

Roastad

"Jag ska skriva världens bästa referat om denna match"
In my own ass att jag ska. Skickar över uppdraget till Markus istället, jag har fullt upp med massa geisha och molförhållanden. Plus att saker som betyder mycket för mig, som berör och gör mig glad, sådana saker har jag svårt att få ut i ord. Men för er som inte har koll på resultatet giver jag er den kollen nu genom att låta periodsiffrorna säga sitt...

NAAAAAAAAAAT!

Hej damer och herrar. Detta är första gången någonsin jag skriver ett matchreferat om en division 1 match. Pressen är lika hög som den var låg idag men here I go again on my own...

Efter att litet misslyckat intro tar ÖSK tag i matchen och behåller det taget genom 60 minuter. Dock så blir greppet lite lösare i den andra perioden, då bland annat Köping kliver upp i en 1-2 ledning. Anna Nyman känner att det är dags att agera, så hon agerar. 2 sekunder innan perioden är slut tar hon sig sin hatt för att sedan ta sitt ÖSK ut i omklädningsrummet med 3-2.

-Det kan inte kännas bättre, säger Anna Nyman och tackar hennes nya skor(asics gel blade 2, köpta på Stadium) för den fina formen.

Hoppas ni inte förväntar er att jag ska minnas resten. Cleo är jag kallad, efter guldfisken i Pinocchio.
Men Kajsa Lihagen skjuter in 4-2, efter en assist av Krilla. Fanny finar därefter till siffrorna och gör 5-2. Assisten kom från hemmalagets(nehe?) nummer 10, Linn Eriksson.