Seger mot Linköping

I lördags gästade Linköping IBK Mellringehallen för att spela årets sista match i division 1 västra. Den första matchen lagen emellan slutade med ÖSK-vinst efter att ÖSK hämtat upp underläge 2-5 till vinst 7-5.

Enligt Markus Eriksson har det aldrig tidigare varit så tyst och koncentrerat i omklädningsrummet som det var i lördags. Man märkte på oss att denna match var oerhört viktig. Med en förlust i bagaget ville ÖSK återigen vara tillbaka på vinnartåget.

ÖSK fick en oerhört bra start på matchen och hade ledningen med 3-0 efter knappa 6 minuter in i första perioden, varpå Linköping begärde timeout. I och med den tidiga ledningen stärktes såklart ÖSK-tjejernas självförtroende och man visar många gånger under den första perioden upp ett mycket bra spel. Perioden slutar 6-1 till ÖSK.

I period nummer två blir det väldigt avvaktade spel från ÖSK-tjejerna, man slarvar lite och hjälper inte varandra i tillräckligt stor utsträckning. Detta utnyttjar självklart Linköping och spelar i denna period upp sig. Ställningen inför sista akten är 7-2.

I tredje perioden får ÖSK-tjejerna fart på benen igen och man jobbar hårdare än man gjorde i andra perioden, något som också visar sig i målprotokollet. ÖSK vinner sista perioden med 4-0 och slutresultatet skrivs till 11-2.

- Fantastiskt att se tjejerna spela innebandy idag. Några av målen vi producerar idag är riktiga klassmål, summerar Markus Eriksson.

Sök er in på Örebrocityguiden för att se bilder från matchen.