Janne Atterfors gav mig en klapp på axeln och en order att styra upp detta.
Jag tror att jag har bett om ursäkt otillåtligt många gånger i denna blogg, men trots det gör jag det igen.
Förlåt för den dåliga uppdateringen. Nästa gång Janne ger mig den där klappen ska ordern innebära att jag ska tagga ner.

Nu till matchen.

Efter en fika som nästintill enbart Johanna Skogh njuter av åker truppen till Kumlahallen för säsongens derby. Det är ett nervöst ÖSK som ställer upp som bortalag och ett minst lika nervöst Kumla som hemmalag. En fullsatt, uppdelad läktare slår sin ena hand mot den andra och ger spelarna precis vad de behöver. Pappa Eriksson i Kumla åker in med sin motorcykel till Dopes "Die motherficker die". Han lämnar över matchbollen till domarna och matchen kan nu blåsas igång.

Matchen börjar jämt med ett fåtal chanser för båda lagen. Efter halva första perioden får Kumla en kontring, Marie Pettersson slår en pass till Alice Hollingworth, som blir själv med målvakten och kan enkelt slå in bollen i krysset. Tiden var 10.12. Inga mer mål noterades denna period, däremot en utvisning för Kumlas nummer 3, Linnea Lund. Hon åker två minuter för fasthållning. Powerplay spelet är inget ÖSK kan utnyttja och får därför gå upp till omklädningsrummet med ett 1-0 underläge.

Andra perioden tar fart, men inga mål rinner iväg. Däremot kvitterar ÖSK och detta genom Lina Oskarsson. Hon får öppet mål efter en pass av Fanny Schulstad. ÖSK går ner på folk och sätter lite tryck framåt. Detta ger resultat i den sista perioden då Sofia Atterfors gör mål efter 3 minuter och 21 sekunder. Även hon assisteras av Fanny. Inte ens en minut efteråt ökar Linn Eriksson på ÖSKs ledning till 3-1 och klart som korvspad att Fanny Schulstad stod för den assisten också. När Sören åker ut, 9.31 får Kumla en chans att komma ifatt. Detta är en chans Linnea Lund beslutar sig för att ta och sätter bollen välplacerad bakom ÖSK målvakten Johanna Skogh. Tiden 09.40, ställningen 2-3. Det var knappt att hoppet hann komma tillbaka hos det blåvita laget och dens publik när Sofia Atterfors återigen dyker upp i protokollet. Hon assisteras denna gång av Kristin Gustafsson och tiden var 09.59. 2-5 målet går till på samma sätt, Krilla passar Sofia, Sofia gör mål, publikens jubel ekar och ett glatt ÖSK springer ut. Slutresultatet spikar Sarah Sörman efter en assist från Kajsa Lihagen.

Vad som även måste noteras är att ÖSKpubliken vinner matchen på läktaren och den våg de fick, är inte ett tack nog. Kärlek!